Ads Board - Free Advertising and Marketing

Full Version: Belajar Teknik Cara Membina Laman Web - Membuat Website Sendiri
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pelajari Tips - Rahsia - Teknik Cara Penggunaan FTP Untuk Bina - Buat Laman Web ( Website )

Salah satu pengetahuan yang WAJIB anda ketahui di dalam usaha perniagaan Internet atau di dalam melakukan pembinaan laman web ialah penggunaan perisian FTP.

Tanpa menguasai asas penggunaan FTP, anda amat sukar untuk melakukan kerja-kerja membina laman web kerana melalui FTP lah anda akan menghantar File-File laman web ke Server (Hosting).

Anda mungkin bertanya pula, apa itu Server? Apa itu Hosting? Sebelum saya menjawab persoalan ini, saya ingin menyebut lagi beberapa perkara seperti:

1 - Internet

2 - HTML

3 - Nama Domain

Namun sebelum terjawabnya mengenai apakah perkara-perkara di atas dan bagaimana ia berfungsi, apakah itu sebenarnya FTP? Apakah kegunaannya? Bagaimana ia boleh berfungsi?

Semua soalan-soalan ini akan terjawab di dalam Ebook

"Panduan Mudah FTP"


Di Dalam Ebook ini, Terdapat TIGA Bahagian Pembelajaran :


1- Anda akan pelajari apakah itu Internet yang anda gunakan sejak dari dahulu. Selepas anda membaca apakah itu Internet di dalam Ebook ini, akhirnya tiada lagi persoalan di benak fikiran anda apa itu Internet yang selama ini asyik dipersoalkan.

Dengan ayat ditulis secara mudah dan TANPA penggunaan istilah teknikal yang banyak, anda akan membaca Ebook ini dengan penuh keseronokan dan pemahaman.

2 - Anda akan ketahui, bagaimana Internet itu berfungsi. Jika sebelum ini anda hanya tahu menggunakannya sahaja, kini anda akan tahu, apakah yang berlaku sebelum sebuah laman web boleh dilayari.

Saya yakin, walau siapa pun anda, ayat-ayat di dalam Ebook ini amat mudah difahami. Fahamnya anda mengenai Internet, kini anda semakin seronok menggunakannya!

3 - Tulang belakang utama kepada Internet ialah Server. Di dalam Ebook ini, anda akan melihat dan memahami lebih dekat, apakah itu Server dan di mana ia diletakkan. Perkara ini saya amat yakin, begitu ramai yang tidak mengetahuinya.Klik Sini Ketahui Cara Bagaimana Membina Laman Web / Website Sendiri